Wanneer je een biminitop wilt bestellen zal je in de webwinkel een keuze moeten maken voor wat betreft de breedte en de hoogte. We zullen op deze pagina uitleggen hoe je de juiste maat voor je boot bepaald.

Biminitop meten, hoe bepaal je de juiste maat?

Wanneer je een biminitop wilt bestellen zal je in de webwinkel een keuze moeten maken voor wat betreft de breedte en de hoogte. 

We zullen op deze pagina uitleggen hoe je de juiste maat voor je boot bepaalt.

De lengte van de kap is makkelijk, dat is een vaste maat.

  • De lengte van de kap bij een 2-boog biminitop alle hoogtes: 160 cm 
  • De lengte van de kap bij een 3-boog biminitop met een hoogte van 91-137 cm = 183 cm, uitgezonderd de Oceansouth Whitewater range, deze heeft een kaplengte van 130 cm
  • De lengte van de kap bij een 4-boog biminitop alle hoogtes: 183 cm Navishade of 244 cm Sunmaster

De lengte(B) van de kap bepaalt uiteindelijk hoeveel schaduw de biminitop gaat bieden. Eerst bepaal je waar de biminitop vastgezet gaat worden en wat het bereik van de top is als deze uitgevouwen is. Houdt daarbij ook rekening met waar de top komt achterop de boot wanneer deze in ingevouwen is. Let er daarbij op dat je genoeg ruimte aan zowel de voor- als de achtkant van de biminitop hebt om de bevestigingsogen te kunnen monteren om de spanbanden aan te bevestigen.

Als je de lente hebt bepaalt kunnen we de juiste breedte(C) gaan bepalen. Het belangrijkste montage punt zit ongeveer in het midden van de biminitop aan beide kanten van de boot. De biminitop kan op het dek of op een railing worden gemonteerd. Standaard worden er bevestigingsmateriaal mee geleverd voor dekmontage. Materiaal voor railmontage kan je los mee bestellen. Nadat je hebt bepaald waar de bevestiging gaat komen, meet je de afstand tussen deze punten(C). Dit is de breedte die je moet selecteren bij het bestellen. 

Elke top heeft een variabele breedte. Dat wil zeggen dat er een bepaalde tolerantie zit in de poten. Deze kunnen iets verder, of iets dichter bij elkaar op de bevestigingspunten. Wanneer de door jou gemeten breedte binnen het bereik valt zoals aangegeven op de site, dan zit je goed!

Om de juiste hoogte(A) voor je nieuwe top te bepalen, meet je hoogte vanaf het dek tot aan de bevestigingsogen. Daarbij op tel je de hoogte van de top zoals op de site vermeld. Dus, mocht de afstand van het dek tot de bevestigingsogen 60 cm zijn en je zou een top bestellen van 117 cm hoog, dan is de totale hoogte 60 cm + 117 cm = 176 cm (tot in het dak van de top is het nog een aantal cm hoger). Bepaal op die manier voor je zelf en je eventuele passagiers wat de gewenste hoogte moet zijn.
De hoogte van de top wordt dus gemeten vanaf de bevestigingsogen (C-A).

Uiteraard kan je ons altijd even appen, mailen of bellen als we je ergens mee kunnen helpen!